Del siden
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Mentholatums historie

Mentholatum er i dag mer enn 100 år gammel. Merket ble grunnlagt i 1889 i Wichita, Kansas av Mr. Albert Alexander Hyde sammen med venner. Albert og vennene var farmaseuter og hadde etter 4 år lyktes med å produsere Mentholatum-salven som bl.a. lindret lette smerter, lett kløe, lindre forkjølelsessymptomer og insektsbitt. Salven ble allerede da i utstrakt grad anbefalt av leger og farmaseuter.

Navnet Mentholatum er en kombinasjon av ordene Menthol og Petrolatum (vaselin). Albert Hyde støttet kirke misjonærenes arbeid i utlandet ved å donere Mentholatum salve. Dette var sterkt medvirkende til at salven fikk sin popularitet på verdensbasis. På dette tidspunktet solgte Mentholatum meget godt i Kina, Japan og selv India. Det ble etablert en fabrikk i Shanghai for å dekke den stigende etterspørselen. Albert Hyde var en ordentlig idealist og derfor donerte han sine aksjer i Mentholatum til kirken. Hans fire sønner ønsket dog å gå følge i sin fars fotspor og kjøpte virksomheten tilbake og fortsatte driften av Mentholatum i 99 år.

I dag er Mentholatum blitt en stor virksomhet med flere pleieprodukter og kontorer i bl.a. USA og Skotland. Den lille piken i logoen har fulgt produktene i mange år og symboliserer de unike og lindrende egenskapene Mentholatum etterstreber å levere med sine produkter.

Vidundersalven
Klassisk lipbalm