Spørsmål og svar

Hvorfor har Mentholatum endret produktene?

I 2022 satte Miljøministeriet i Danmark, etter et EU-vedtak, en grense for hvor mye metylsalisylat et kosmetisk produkt kan inneholde. Ingrediensen er mistenkt for å skade fruktbarheten. Mentholatum kunne redusere det til det tillatte nivået, men det ville skapt problemer dersom vi ønsket å beholde de mange gode egenskapene produktene våre er kjent for. Derfor har vi valgt å lansere leppepomaden og salven i en ny oppdatert utgave, slik at de nå er tilpasset den nye gjeldende forordningen for området. På mange områder er produktene fortsatt lik de gamle produktene som vi har vært kjent for i over 100 år.

Vi har endret leppepomadens formulering, slik at den nå er basert på 100 % naturlige ingredienser, som er nøye utvalgt basert på deres evne til å pleie og fukte leppene. Mineraloljene har blitt erstattet med vegetabilske oljer. Mengden er endret til 4,5 g og emballasjen har også blitt mer brukervennlig.

Mentholatum salven kan brukes på små tørre områder av huden. Påfør salven i et tynt lag. Kun for utvortes bruk på små hudområder uten åpne sår.

Fordi Mentholatum er laget av rene naturprodukter, kan alle hudtyper bruke den. Men hvis du vet at huden din er veldig følsom for en av ingrediensene, anbefales det å prøve salven på et lite område av huden i ca. 24 timer før du bruker mer av salven. Opphør bruk hvis irritasjon eller andre uønskede virkninger oppstår.

Produktet anbefales ikke hvis du ammer eller er gravid.

Mentholatums håndkrem er et svanemerket produkt. Kremen har hudens pH-verdi og absorberes raskt av huden – uten å virke fett. Kremen hjelper hudens naturlige forsvar å holde på fuktigheten. Den inneholder kamfer, som har en litt varmende effekt. Den kan brukes hver dag og passer også for føttene.

Det er ingen parabener i Mentholatum-produktene.

Mentholatum-produktene selges på apoteket, hos Matas og i ledende dagligvarebutikker.

Produktene produseres i Danmark.