Historien bak Mentholatum

Mentholatum er i dag mer enn 100 år gammelt. Mentholatum ble grunnlagt i 1889 i Wichita, Kansas av Mr. Albert Alexander Hyde. Sammen med farmasøytvennene sine produserte han medisin. Etter 4 års forskning lyktes de med å utvikle «Mentholatum Salve», som kunne lindre kløe, forkjølelse og ubehag fra insektbitt. Produktet ble i vid utstrekning anbefalt av leger.

Navnet «Mentholatum» er en kombinasjon av mentol og petrolatum.

Mr. Hyde støttet også arbeidet til kirkens misjonærer i utlandet ved å donere Mentholatum salve. Dette bidro til at salven ble populær over hele verden.

Mr. Hyde var en ekte idealist. Derfor donerte han sine aksjer i Mentholatum til kirken. Imidlertid ønsket hans fire sønner å følge i farens fotspor og kjøpte tilbake selskapet og fortsatte med driften av Mentholatum i 99 år. I dag brukes Mentholatum av forbrukere over hele verden. Selskapets hovedkvarter er i USA og Skottland.

Den lille jenta utkledd som sykepleier har fulgt produktet i mange år og er symbolet på Mentholatums unike lindrende egenskaper.

Lindring og pleje...
– siden Farmors Mor var ung

Du har sikkert hørt om oss, og besteforeldrene dine kjenner oss sikkert også! Mentholatum er nemlig et merke med en lang historie og mange trofaste forbrukere over hele verden.

Den lille jenta utkledd som sykepleier har fulgt produktet i mange år og har alltid vært symbolet på Mentholatums unike lindrende egenskaper.